Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Șoferii din București nu vor mai putea parca gratis în centrul orașului și pe trotuare – viceprimar

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 6 iulie 2022

Începând de luna viitoare, șoferii nu vor mai putea să parcheze gratis pe locurile de parcare din centrul Capitalei și nici pe trotuar, a anunțat viceprimarul Stelian Bujduveanu. El a precizat că serviciul urmează să fie digitalizat, iar autoritățile vor monta parcometre și bariere automate.

Bujduveanu a mai declarat că, în zona centrală, autoritățile și-au propus să aibă o politică agresivă de taxare a parcării

„Avem circa 13.000 de locuri de parcare și ne propunem să ajungem la 30.000 în zona centrală. În prima etapă acționăm în interiorul inelului central, unde ne-am propus să avem o politică agresivă de taxare a parcării. Nu vom permite parcarea mașinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Vom avea în două etape. În primul rând vorbim despre aplicarea legii, nu ai voie să-ți lași mașina pe spațiul verde sau pe trotuare. Apoi taxarea și suprataxarea acelor oameni care lasă mașina pe un loc de parcare marcat și nu plătesc tariful aferent”, a afirmat edilul pentru Hot News într-un interviu.

Întrebat de când nu se va mai putea parca gratis în centrul Capitalei, Bujduveanu a menționat că din luna august.

„Nu se mai poate parca gratis pe locurile amenajate de astăzi, nu s-a putut parca gratis nici până acum, dar era mult mai lejeră abordarea angajaților Primăriei Capitalei care se ocupau de acest serviciu. Începând de luna aceasta ne vom ocupa de informarea cetățenilor, o campanie de informare agresivă, ca să nu intrăm abrupt, poate unii nu au știut că acolo este parcare publică, poate nu au fost atenți la semne.

Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să achite și nu vom mai permite să parcheze neregulamentar, fiindcă parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar”, a declarat viceprimarul Bucureștiului.

Bujduveanu a subliniat că bucureștenii nu vor mai fi lăsați să parcheze în zona centrală pe trotuar.

„Nu va mai exista asta. De asta spuneam că sunt doi pași, primul să eficientizăm serviciul și încasarea, acolo unde avem trasate locuri de parcare, și doi, descurajarea lăsării mașinii într-o zonă în care nu ai voie să parchezi”, a mai adăugat el.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *