Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Siret, al doilea oraș din Suceava care impune restricții de circulație din cauza noului coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: ,

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a anunțat o decizie luată în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) prin care se interzice deplasarea cetățenilor în afara orașului pentru cumpărături. De asemenea, se interzice și accesul cetățenilor din afara orașului, pentru cumpărături, pe raza orașului Siret.

Astfel, Siret devine al doilea oraș din Suceava care ia astfel de măsuri, după ce Gura Humorului a luat aceeași decizie , pentru prevenirea infectării pacienților cu virusul Covid-19.

Totodată, în ședința CLSU, s-a decis interzicerea accesului între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

Conform hotărârii luate de CLSU, accesul în afara orașului Siret al locuitorilor orașului Siret și în interiorul orașului de către alți cetățeni se va permite doar pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în orașul Siret, precum și a aprovizionării populației.

Va fi permis accesul și persoanelor care nu locuiesc în Siret, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor.

„Ieri a fost aprobata Hotararea CLSU Siret care cuprinde masuri pentru limitarea deplasarii cetatenilor orasului Siret in afara localitatii precum si intrarea in oras a cetatenilor din afara orasului. Nu este o autoizolare a orasului ci o limitare semnificativa a deplasarilor”, a scris primarul orașului Siret pe Facebook.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *