Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Sindicatele din penitenciare amenință cu proteste: Coaliția să declare război economiei subterane

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) transmite că va protesta în faţa Guvernului şi a ministerelor de resort, pe perioadă nedeterminată, din cauza informaţiilor apărute în spaţiul public legate de tăieri salariale şi concedieri, conform unui comunicat al organizaţiei. Acțiunile de protest ar urma să înceapă din luna mai ac.

FSANP atrage atenţia principalelor partide politice care formează actuala alianţă de guvernare (PSD şi PNL) că tăierea salariilor angajaţilor de la stat (inclusiv ale poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare) şi disponibilizarea bugetarilor înseamnă s„inucidere electorală pentru cele două mari partide: PSD şi PNL. Liderii sindicali consideră că, în felul acesta, „partidul AUR ar exploda în sondaje”.

FSNAP: Coaliția de guvernare să declare război economiei subterane

Sindicatele din penitenciare îndeamnă partidele politice care formează actuala alianţă de guvernare ca, înainte să se grăbească să taie salarii sau să dispună concedieri, să se gândească la următoarele soluţii: 1. Să ajungă la un consens politic în alianţă. 2. Să crească gradul de colectare a taxelor şi impozitelor. 3. Să declare război economiei subterane. 4. Să atragă investiţii străine. 5. Să materializeze reformele şi investiţiile din PNRR”, transmite FSNAP.

Sindicaliștii  din penitenciare  susțin  că „ordonanţa austerităţii ar trebui să vină după o consultare reală a sindicatelor şi a reprezentanţilor societăţii civile, cu dezbateri la vedere, cu presa alături, ca să vadă tot românul că ţara este guvernată transparent şi eficient, nu cu uşile închise, cum se întâmplă în ultima perioadă”. Guvernul României nu a adoptat încă o Ordonanță de Urgență privind reducerea cheltuielilor publice, însă, premierul Ciucă a menționat că „nu vor fi tăieri de salarii sau de fonduri de la investiții”. Primii care au protestat au fost reprezentanții sindicatelor din Educație.

Sursă foto: FSNAP

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW