Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sindicaliștii din penitenciare, reacție dură la adresa Guvernului: Lipsa de comunicare are efecte devastatoare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 mai 2022

Sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) au avut o reacție dură la adresa Guvernului, sâmbătă, 28 mai, după ce premierul Nicolae Ciucă a spus că Ordonanța de Urgență pregătită de Ministerul Apărării, ce vizează creșterea veniturilor angajaților din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, nu a fost discutată în coaliție.

Faptul că prim-ministrul Nicolae CIUCĂ a declarat public că nu a avut cunoștință de proiectul Ministrului apărării naţionale, dovedește lipsa de comunicare dintre șeful Guvernului și miniștrii săi, cu efecte devastatoare asupra funcționării eficiente a statului român”, se arată într-un comunicat transmis de FSANP.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor i-a acuzat pe membrii Guvernului Ciucă de „iresponsabilitate și imaturitate” în ceea ce privește deciziile legate de drepturile salariale ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare.

Mesajele incoerente ale factorilor politici referitoare la eventualele măriri salariale pentru polițiști, militari și polițiști de penitenciare bulversează angajații instituțiilor de forță ale statului și pot fi catalogate o dovadă de infantilism politic al miniștrilor Guvernului Ciucă”, potrivit sursei citate.

În plus, FSANP atrage atenția că „asemenea sincope în luarea deciziilor politice” irită polițiștii, militarii și polițiștii de frontieră.

Sindicatele din penitenciare consideră că iresponsabilitatea și imaturitatea politică de care au dat dovadă decidenții politici din ultima perioadă slăbește încrederea cetățenilor în instituțiile fundamentale ale României și în partidele politice care formează actuala coaliție de guvernare”, mai arată FSANP.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Prim-ministrul, despre Ordonanța pregătită la MApN pentru creșterea veniturilor militarilor: Nu am discutat pe acest subiect

Sursă foto:Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *