Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Siguranță în mediul virtual. Campanie de prevenire a cyberbullying-ului, demarată de Poliția Română

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 16 iulie 2023 Etichete: , ,

Poliția Română, prin Direcția Siguranța Școlară, structura specializată în creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, a demarat Campania pentru prevenirea cyberbullyingului, de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violarea vieții private.

Campania a luat startul la 1 iulie și va continua până la 31 august ac. Astfel, sunt organizate și derulate activități interactive, fiind abordate tematici cu privire la formele de cyberbullying, dar și modalitatea în care acest fenomen poate fi prevenit. Mai exact, copiii vor afla, pe înțelesul lor, care sunt consecințele juridice în cazul violării vieții private, prin distribuirea fără drept a  unor imagini care înfățisează o persoană.

În cadrul acestei campanii de prevenire a cyberbullyingului, se va aplica și un chestionar de feedback în rândul elevilor, pentru a măsura  î gradul de siguranță resimțit de elevi în spațiul online, să estimeze incidența formelor de cyberbullying cu care se confruntă aceștia, să aprecieze dacă cele prezentate au fost înțelese de copii și să evalueze activitatea derulată de polițiști în unitățile de învățământ, transmite Poliția Română.

Campania de informare a elevilor cu privire la cyberbullying a demarat, după ce a fost promulgată Legea care care încriminează divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane fără consimțământul persoanei înfățișate, de natură să provoace acesteia o suferință psihică sau o știrbire a imaginii sale.

CITEȘTE ȘI:  George Roman, director la „Salvați Copiii”: România are legislație pentru combaterea hărțuirii la școală, dar nu se aplică

Sursă foto: Poliția Română 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW