Tuesday, July 9, 2024
Jurnalism corect


Sesizarea PNL privind fraudă la manevrarea buletinelor de vot la o secţie din Sectorul 1 nu se confirmă de către polițiști

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 10 iunie 2024 Etichete: , , ,

Polițiștii din București au concluzionat că sesizarea făcută de PNL cu privire la o presupusă fraudă în manipularea buletinelor de vot de către un membru al comisiei de votare de la o secție din Sectorul 1 este neîntemeiată. Membrii comisiei aveau autorizația necesară pentru manipularea și organizarea buletinelor de vot. Prin urmare, individul care a făcut apel la autorități prin numărul de urgență 112, fiind și candidat apropiat al liberalului George Tuță, a fost sancționat cu un avertisment.

”Astăzi, 10 iunie 2024, în jurul orei 07.00, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5 Poliţie, au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani, candidat la alegerile locale, cu privire la faptul că, la o secţie de votare are loc o posibilă fraudă electorală, respectiv, faptul că membrii comisiei de votare ar manevra buletinele de vot. Poliţiştii din cadrul subunităţii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă”, a transmis Poliţia Capitalei.

Conform informațiilor obținute, s-a constatat că membrii comisiei de votare dețineau aprobarea necesară pentru manipularea și organizarea buletinelor de vot.

Conform unor surse, individul implicat este un apropiat al liberalului George Tuță, relatează news.ro.

Reprezentanții filialei PNL Sector 1 au formulat acuzații împotriva lui Adrian Nicolaescu, consilier local al USR, sugerând că acesta a intervenit în procesul de manipulare a buletinelor de vot și au declarat că intenționează să depună o plângere penală împotriva sa.

”Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, a precizat Poliţia.

”Fără pic de respect faţă de lege, la lumina zilei, consilierul local USR Adrian Nicolaescu încalcă art. 93 lit. f din Legea 115/2015 conform căreia «preşedintele secţiei de votare este singura persoană care are dreptul să deschidă buletinele de vot şi să le arate celor prezenţi, citind cu voce tare cui i-a fost atribuit fiecare vot. Niciun alt membru al secţiei de votare nu este menţionat în această procedură»”, arată o postare de luni, pe pagina de Facebook a PNL Sector 1.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW