Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Senatul nu mai dorește radare ascunse. Proiect

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2023 Etichete: , , ,

 Maşinile cu radar ale Poliţiei Rutiere vor trebui să stea numai în locuri vizibile. În caz contrar, şoferii vor fi scutiţi de amenda primită. Iniţiativa legislativă este, însă, aspru criticată de reprezentanţii poliţiştilor. Potrivit proiectului adoptat tacit de Senat, dispozitivele de măsurare a vitezei maşinilor din circulaţie care nu sunt vizibile sau inscripționate cu însemnele Poliției nu mai pot fi utilizate.

Sindicaiștii din Poliție susțin că toate statele civilizate se folosesc de radare ascunse, tocmai ca siguranța în trafic să fie deplină.

Avem nenumărate situații și în alte state în care aparatul radar este introdus în tomberoane, în care aparatul radar este mascat în diferite forme ca să nu fie vizibil sau avem situații în care autoturisme neinscripționate au în bara radiatorului aparatul radar și măsoară în mers, adică conducătorul auto nici măcar nu știe că are în spate un echipaj de Poliției în civil. În țările cu apă caldă, aceste forme sunt folosite în mod uzual. La noi, nici în momentul de față, nu avem polițiști în civil, susține Cosmin Andreica, preşedinte, Sindicatul Europol, citat de TVR.

Potrivit unui raport al Poliției Române,  cele mai multe accidente rutiere din țara noastră se petrec din cauza vitezei excesive. În anul  2022, 600.000 de şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea vitezei legale. 79.000 dintre ei au rămas fără permis, pentru că au depăşit viteza cu peste 50 de km/h.

Proiectul de lege este iniţiat de 18 deputaţi din toate grupurile parlamentare şi un deputat neafiliat. Raportul comun cu alte trei comisii de specialitate, adoptat cu amendamente, va fi supus aprobării plenului Camerei Deputaţilor, for decizional.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW