Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Senator ALDE, condamnat pentru că, prins băut la volan, ar fi fugit și s-ar fi ascuns în curte /Parlamentarul, pus la muncă în folosul comunității la Administrația Lacuri și Parcuri

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 12 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Instanța Supremă l-a condamnat pe senatorul ALDE de Brăila Mihai Ruse la un an, trei luni și zece zile de închisoare, în primă instanță. Dacă decizia va rămâne definitivă, el va trebui să presteze muncă în folosul comunității la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 5. Parlamentarul este acuzat că, în 2016, a fugit de polițiștii care l-au prins băut la volan.

Mihai Ruse a fost de acord cu pedeapsa, astfel că a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Instanța a admis, acum, această înțelegere. Parlamentarul a fost condamnat, astfel, la un an de închisoare dar, pentru că mai avea o pedeapsă, in cele din urmă s-a ales cu sentința de un an, trei luni și zece zile. Pedeapsa este cu suspendare.

„Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi inculpatul Ruse Mihai. (…) Condamnă pe inculpatul Ruse Mihai la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. (…) Dispune anularea suspendării condiţionate a executării pedepsei principale de 6 luni închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr.650 din data de 13.11.2018. (…) Contopeşte pedeapsa de 1 an închisoare aplicată în prezenta cauză cu pedepsele de 6 luni şi 4 luni închisoare stabilite prin sentinţa penală menţionată, în pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, pe care o sporeşte cu 3 luni şi 10 zile şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 1 an 3 luni şi 10 zile închisoare”, se arată în decizia ÎCCJ.

În 29 octombrie 2016, poliţiştii rutieri au oprit, pe DN 23, în judeţul Brăila, un autovehicul condus de Mihai Ruse.

Rezultatul testului cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul respirat. La un moment dat, Ruse ar fi demarat în viteză și s-ar fi ascuns în curtea casei sale, de unde ar fi refuzat să iasă, potrivit anchetatorilor. Câteva ore mai târziu, el s-a dus la Serviciul Rutier Brăila, iar agenții l-au dus la spital, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge.

Sursă foto : adevarul.ro

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com