Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șeful spionajului ucrainean susține că urmează două luni dificile, dar un Armaghedon nu va avea loc: „Ne vom confrunta în curând cu o situație dificilă”

By Preda Maria , in Război în Ucraina , at 22 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Șeful spionajului ucrainean, Kyrylo Budanov, susține că pentru Ucraina urmează două luni dificile, de la jumătatea lunii mai până în iunie. Cu toate acestea, situația nu va fi atât de catastrofală și nu va avea loc un Armaghedon, a mai transmis el. 

Ne vom confrunta în curând cu o situație destul de dificilă, conform evaluării noastre. Dar nu este catastrofală, iar acest lucru ar trebui, de asemenea, să fie înțeles. Un Armaghedon nu se va întâmpla, așa cum încep să spună mulți oameni. Dar vor fi probleme începând cu jumătatea lunii mai”, a declarat Kyrylo Budanov, șeful spionajului ucrainean, potrivit RBC Ukraine.

Șeful spionajului ucrainean a mai transmis că rușii vor folosi o „abordare cuprinzătoare” și că vor desfășura o operațiune complexă.

Potrivit aceluiași Kyrylo Budanov, situația politică internă din țară se va destabiliza.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) sugerează că în următoarele săptămâni, trupele rusești ar putea intensifica operațiunile ofensive, precum și atacurile cu rachete și drone în Ucraina, așteptând ajutorul din partea SUA.

Rusia a anunțat dumincă că forțele sale au câștigat teritoriu în apropiere de orașul-cheie Chasiv Yar din estul Ucrainei, subliniind presiunea cu care se confruntă Kievul.

Chasiv Yar este o regiune în care locuiau aproximativ 13.000 de persoane. Orașul a fost distrus în mare parte de luptă, iar locuitorii au fost forțați să fugă de război.

Ucraina va primi ajutor din partea SUA

După luni întregi de discuții, Camera Reprezentanților a Statelor Unite a aprobat prin vot un pachet de măsuri, oferind un impuls moral forțelor aeriene aflate în defensivă. Proiectul de lege mai trebuie încă aprobat de Senatul SUA înainte ca președintele Joe Biden să îl poată semna ca lege.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că, odată cu aprobarea proiectului de lege privind securitatea națională care prevede acordarea de asistență militară Ucrainei, Forțele Armate ale Ucrainei au posibilitatea să stabilizeze situația și să recâștige inițiativa.

Comentarii