Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șeful securității ruse, de la centrala nucleară ocupată din Zaporojie, a murit în urma unei explozii

By Preda Maria , in Război în Ucraina , at 5 octombrie 2024

Serviciul de Informații al Apărării Ucrainei (HUR) a informat că, în dimineața zilei de 4 octombrie, explozia unei mașini în orașul temporar ocupat Enerhodar, din regiunea Zaporojie, s-a soldat cu moartea lui Andrii Yuriyovych Korotkyi, care deținea funcția de „șef al securității fizice” de la centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruși. 

HUR a vizat în mod activ colaboratorii și funcționarii din zonele ocupate de Rusia.

Încă de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, au existat numeroase rapoarte privind operațiuni de succes ale partizanilor ucraineni și ale unităților de informații presupuse, inclusiv asasinarea mai multor colaboratori-cheie.

Potrivit HUR, Korotkyi a fost un colaborator implicat în organizarea și comiterea de crime de război și represiuni împotriva ucrainenilor aflați sub ocupație rusă în Enerhodar. Agenția de informații a declarat,

După capturarea ZNPP (n.r. centrala nucleară Zaporojie), el a cooperat voluntar cu invadatorii ruși, furnizându-le liste cu angajații centralei și datele lor personale, identificând cetățenii cu poziții pro-ucrainene”.

De asemenea, au susținut că acesta „a organizat în mod constant evenimente menite să sprijine armata rusă de ocupație”.

Raportul serviciilor de informații a mai precizat că Korotkyi era membru al partidului „Rusia Unită” al lui Vladimir Putin și conducea așa-numitul „consiliu al deputaților” ruși din Enerhodar.

HUR nu și-a asumat direct responsabilitatea pentru asasinarea colaboratorului, dar și-a încheiat declarația cu un avertisment clar:

Serviciul de Informații al Apărării al Ucrainei reamintește că fiecare criminal de război așteaptă o dreaptă răsplată”.

Comitetul de Investigații al Rusiei a confirmat asasinarea colaboratorului în Enerhodar, regiunea Zaporojie.

Sursă foto: X/Ref_Info24

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW