Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Șeful regionalei Craiova a CNAIR, acuzat că și-a falsificat diploma de licență, eliberat din arest la domiciliu

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 4 mai 2021

Tribunalul București a decis, marți, eliberare din arest la domiciliu și plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a lui Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, acuzat că și-a falsificat diploma de licență.

„Admite contestația formulată de inculpatul BRATU BOGDAN LAURENȚIU, desființează Încheierea atacată, din 24/04/2021 pronunțată de Judecătoria Sector 5 București – Secția Penală. Rejudecând, în baza art. 202, 227 al. 1 și 2 din C.pr.p., art. 211, 215 din C.pr.p. respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și ia măsura controlului judiciar față de inculpatul BRATU BOGDAN LAUREN?IU, fiul lui…, pe o durată de 60 de zile începând din data de 04/052021 până în de 02/07/2021 inclusiv. În baza art. 215 al. 1 din C.pr.p. impune inculpatului următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penala, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de camera preliminară sau la instanța de judecată ori de cate ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv secția ori postul de poliție în raza căruia are locuința în fapt, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat. În baza art. 215 al. 2 lit. a și d din C.pr.p. impune inculpatului ca pe durata măsurii să nu părăsească țara și să nu ia legătura direct sau indirect cu reprezentații persoanelor vătămate și cu martorii din dosar. În baza art. 215 al. 3 din C.pr.p. atrage atenția inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor impuse se poate lua față de acesta măsura arestului preventiv sau măsura arestului la domiciliu. În temeiul disp. art. 275 al. 3 din C.pr.p., cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitiva”, se arată în încheierea instanței.

Context

Bogdan Bratu, zis Beche, este acuzat de procurorii de la parchetul general pentru că ar fi folosit o diplomă de licență falsă pentru a ocupa funcția de director al DRDP Craiova, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de lei.

„Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcții publice importante (director regional în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcții în virtutea cărora a avut acces la informații de importanță strategică, gestionarea bugetelor privind construcția și modernizarea drumurilor naționale, derularea și atribuirea contractelor de achiziție publică și de modernizare a rețelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreținere și pază a acestora. În perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licență obținută fraudulos, desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016”, se arată în comunicatul parchetului.

Procurorii susțin că Bratu a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite entități, și după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București în legătură cu valabilitatea acestora.

Sursa foto: Facebook / Bogdan Bratu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com