Sunday, October 27, 2024
Jurnalism corect


Bilanțul infracțiunilor din ultimele două zile: Hunedoara- patru persoane arestate preventiv, București- 11 persoane reținute, Brașov- opt persoane reținute/ Vasilescu: Manifestăm toleranță zero pentru cei care nu respectă legea

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a susținut o declarație de presă la sediul IGPR, în care a vorbit despre acțiunile polițiștilor din ultimele 72 de ore, dar și despre scandalurile în care au fost implicați oamenii legii în București, Ploiești și Brașov. 

„ Din analizele realizate la nivelul Poliției Române rezultă că infracționalitatea sesizată din perioada Paștelui a scăzut cu 17% față de 2019 și cu 10% față de anul 2018. Trendul descendent se menține și în cazul faptelor comise cu violență unde înregistrăm o scădere de 47% față de anul trecut și cu 21% față de 2018.

În ultimele 72 de ore Poliția Română a fost la datorie iar zilnic în această perioadă au acționat 14.000 de polițiști în sistem integrat alături de celelalte structuri ale MAI, Poliția Locală și MApN.

Pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică polițiștii au efectuat 848 de acțiuni, au intervenit la aproape 10.000 de evenimente sesizate de către cetățeni sau constatate direct de polițiștii aflați în teren din care 8.500 sesizate prin 112.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 24.000 de amenzi din care peste 14.000 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare. Vreau să asigur cetățenii că Poliția Română are capacitatea operațională și forța de a îndeplini toate misiunile încredințate și de a garanta siguranța comunității”, a declarat Liviu Vasilescu.

Liviu Vasilescu a vorbit și despre altercațiile care au avut loc în ultimele zile între oamenii legii și cetățenii care nu au respectat măsurile dispuse prin ordonanțele militare, fiind reținute și arestate preventiv până în acest moment 23 de persoane după cum urmează:

Față de cei care nu respectă legea manifestăm toleranță 0. Referitor la cazurile apărute în spațiul public vă asigur că Poliția Română a gestionat situația operativă iar acest lucru este demonstrat de măsurile legale dispuse, astfel: până în acest moment, la Hunedoara s-a dispus măsura arestării preventive față de patru persoane, la Brașov s-a dispus reținerea a opt persoane, iar la București, până în acest moment, s-a dispus măsura reținerii pentru 11 persoane, care vor fi prezentate cu propunere de arestare preventivă.

În toate aceste cazuri, cercetările continuă sub coordonarea unităților de parchet competente. De asemenea, în cazurile în care au fost identificați minori la fața locului, colegii mei au notificar Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

Totodată, au fost aplicate peste 50 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au participat la aceste evenimente. Cercetările sunt în curs iar toți cei implicați vor fi trași la răspundere: contravențională sau penală, după caz”, a mai precizat Vasilescu.

Potrivit informațiilor mainnews.ro, persoanele din București propuse pentru arestare preventivă vor fi audiate de instanță prin sistem de videoconferință, în contextul pandemiei de coronavirus.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/seful-politiei-romane-infractionalitatea-sesizata-din-perioada-pastelui-a-scazut-cu-17-fata-de-anul-2019/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *