Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Șeful DNA: Sper ca dosarul Tel Drum să fie finalizat în 2020 / Anterior, Călin Nistor anunțase că ancheta va fi gata în 2019

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 16 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Procurorul-șef interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat că nu mai vrea să avanseze termene în cazul dosarului „Tel Drum”, însă speră ca ancheta să fie soluționată anul acesta. Anterior, șeful DNA anunțase că ancheta va fi gata în anul 2019.

„Nu mai avansez termene. Se lucrează în acel dosar. Să sperăm că nu va mai dura mult și va fi dată și o soluție legală. (…) Nu pot devoala chiar toate actele pe care le face procurorul dar cred că într-un termen nu foarte îndepărtat va fi dată o soluție. Este greu să impui în astfel de cauze termene precise care pot fi depășite. Dosarele de corupție nu sunt chiar așa simplu de investigat (…) Întârzierile în soluționarea unui dosar pot interveni oricând. Esențial e ca acele întârzieri să fie justificate, nu nejustificate, că atunci se vor impune măsuri. (…) Sper și cred că va fi soluționat în anul 2020”, a declarat Călin Nistor la sfârșitul interviului susținut pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA.

Călin Nistor, în 2019: Sper ca Tel Drum să fie finalizat până la sfârșitul anului

În luna noiembrie a anului trecut, Călin Nistor anunțase că ancheta în cazul dosarului „Tel Drum” va fi finalizată până la sfârșitul lui 2019, însă

”Dosarul Tel Drum este în faza de urmărire penală, am avut discuții cu șeful de secție și procurorul de caz și sper ca, într-un termen rezonabil, să se dea o soluție. Eu am avansat mai multe termene, au fost depășite, sper ca la finalul acestui an sa fie gata”, a declarat Nistor.

Întrebat de ce au fost depășite termenele, șeful interimar al DNA a răspuns:

„Procurorul de caz are tempoul lui, are și alte cauze”.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW