Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șefia Senatului, disputată de Teodor Meleșcanu, Alina Gorghiu și Ion Popa

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Șefia Senatului este disputată de Teodor Meleșcanu, susținut de PSD, Alina Gorghiu, care are sprijinul PNL, PMP și UDMR și de senatorul ALDE, Ion Popa. Decizia lui Meleșcanu de a accepta propunerea PSD s-a lăsat cu scandal în ALDE, partid care tocmai a ieșit de la guvernare. Nici măcar amenințarea că va fi dat afară din partid nu l-a determinat pe fostul ministru de externe să renunțe la candidatură. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seara, că PSD a stabilit în Comitetul Executiv al partidului, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul social-democraţilor a precizat că e încrezătoare că senatorii PSD vor vota conform deciziei CEx.

„Da, îl susţinem în continuare pe domnul Teodor Meleşcanu şi cred că tărie că  va fi ales preşedintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleşcanu despre candidatura domniei sale şi vom merge până la capăt cu această candidatură”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de luni.

Premierul a transmis și un mesaj senatorilor PSD de a respecta deciziile partidului și că îl vor vota pe Teodor Meleșcanu.

„Atunci când se ia o decizie în cadrul unui partid, cred că acea decizie trebuie urmată. A fost un vot. Când luăm o decizie, eu cred că în partid trebuie să existe solidaritate. Eu am încredere că toţi senatorii vor vota conform deciziei CEx”, a conchis Dăncilă.

Pentru a obține șefia Senatului, Teodor Meleșcanu are nevoie de 69 de voturi. Grupul parlamentar al PSD are 68 de senatori, ceea ce înseamnă că are nevoie și de voturi de la alte partide.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW