Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ședință la Ministerul Educației, pe tema violenței în școli. Se lucrează la completarea listei de obiecte interzise la școală

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

A avut loc prima sesiune de lucru organizată în contextul campaniei „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”, luni, 14 noiembrie, la Ministerul Educației. Potrivit unui comunicat de presă, ministerul de resort lucrează la extinderea listei de obiecte interzise la școală.

Astfel, principalele obiective ale campaniei, potrivit ministrului de resort, Ligia Deca, sunt:

  • îmbunătățirea cadrului legislativ;
  • realizarea unui plan pentru îmbunătățirea activității Comisiilor pentru prevenirea şi eliminarea violenţei din cadrul unităților de învățământ;
  • derularea de sesiuni de informare și de prevenire la nivelul fiecărei școli;
  • promovarea materialelor campaniei împotriva violenței prin intermediul rețelelor sociale.

Se anunță integrarea Ministerul Afacerilor Interne, a Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și a altor instituţii sau specialişti cu competenţe în domeniu pentru combaterea fenomenului de violență în școli.

Ministerul Educației a invitat la dezbatere, în sistem videoconferință, reprezentanții inspectoratelor școlare și ai Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională, pentru a discuta propunerile privind îmbunătățirea implementării obiectivelor Planului Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, exemplele de bune practici la nivelul unităților de învățământ și despre identificarea unităților de învățământ cu risc major de producere a actelor de violență.

Amintim că peste 100 de cazuri de violență și bullying în școli au fost raportate la numărul unic de urgențe 119, dedicat copiilor abuzați și neglijați, la 10 luni de la lansare. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW