Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ședință de lucru la Guvern, după crima din Olt. Dăncilă și-a întrerupt turneul din țară/ Premierul amână congresul PSD de pe 3 august

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 iulie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă și-a întrerupt turneul din campania electorală pentru o ședință de lucru urgentă, la Guvern.  Surse guvernamentale au declarat, pentru mainnews.ro, că va avea loc o ședință la Guvern, după crima din Olt. Reprezentanții instituțiilor implicate au fost chemați de premier pentru a furniza informații referitoare la acest caz. Premierul a cerut și amânarea Congresului PSD de pe 3 august.

Viorica Dăncilă avea programată o vizită, astăzi, la Bacău.

Premierul a transmis la cabinetul ministrului de Interne, faptul că astăzi, la ora 13.30, va avea loc o întâlnire pe acest subiect.

„Doamna Dăncilă şi-a întrerupt practic încă de vineri seara întreg programul politic din judeţul Bacău şi a decis ca sâmbătă dimineaţă să se întoarcă la Bucureşti. Aşadar, sâmbătă nu a mai avut loc nicio acţiune din cele programate”, a precizat preşedintele filialei PSD Bacău, Dragoş Benea, pentru Agerpres.

Ca urmare a tragediei care a avut loc, ieri, în Caracal, premierul a cerut demisia  chestorului Ioan Buda şi a prefectului judeţului Olt.

Viorica Dăncilă cere amânarea congresului PSD de pe 3 august

„Dragi colegi,

În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toți plini de durere și revoltă, de tristețe și frustrare pentru că așa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare, în calitate de Prim-ministru, dar mai trebuie. Toți vinovații trebuie să plătească. Până la ultimul.

Vă rog ca în aceste zile să lăsați politica deoparte. Vă rog, deci, să nu arătați cu degetul spre un partid sau altul, nu este momentul unor astfel de dispute. În aceste zile, politica nu-și are locul.

Prin urmare, vă propun să amânăm Congresul care trebuia să se desfășoare pe 3 august. Îmi doresc să folosim această perioadă doar pentru a găsi soluții ca astfel de nenorociri să nu se repete”, se arată în scrisoarea adresată de Dăncilă colegilor de partid.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *