Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Secția pentru judecători a CSM discută retragerea demisiei Danei Gîrbovan. Magistratul a fost respins de președinte pentru funcția de ministru al Justiției

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 3 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Secția pentru judecători a CSM discută, marți, retragerea demisiei Danei Gîrbovan după ce judecătoarea nu a fost acceptată de președintele României în funcția de ministru al Justiției.

Deși judecătorii CSM au luat act de demisie, hotărârea nu a fost trimisă la Cotroceni, iar astfel președintele nu a putut lua act de ea. După ce Klaus Iohannis a anunțat respingerea Danei Gîrbovan, aceasta și-a retras demisia, procedura urmând a fi finalizată astăzi.

De altfel, Secția condusă de Lia Savonea l-a criticat în repetate rânduri pe președintele României pentru luarea și motivarea deciziei. Trei dintre judecătorii din Secție, Bogdan Mateescu, Mihai Bălan și Andreea Chiș s-au delimitat de pozițiile Secției.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/sectia-pentru-judecatori-a-csm-discuta-retragerea-demisiei-danei-girbovan-magistratul-a-fost-respins-de-presedinte-pentru-functia-de-ministru-al-justitiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *