Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Secretarul general al ONU, în vizită la Moscova, face apel la încetarea focului în Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 aprilie 2022

Secretarul general al ONU, António Guterres, a făcut apel la încetarea focului în Ucraina, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o marți, 26 aprilie, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Oficialul ONU urmează să aibă o întâlnire și cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. 

Guterres se află într-o vizită oficială în Moscova, urmând ca apoi să viziteze capitala ucraineană, Kiev, în cursul acestei săptămâni, potrivit AP News.

„Suntem extrem de interesați să găsim condițiile pentru un dialog eficient, să creăm condițiile pentru o încetare a focului cât mai curând posibil, să creăm condițiile pentru o soluție pașnică”, a declarat Guterres.

Secretarul general al ONU a mai spus că dorește să reducă impactul luptelor din Ucraina asupra securității alimentare din alte părți ale lumii. La rândul său, Lavrov a declarat că cei doi vor discuta despre „situația din jurul Ucrainei, care acționează ca un catalizator pentru un număr mare de probleme care s-au acumulat în ultimele decenii în regiunea euro-atlantică”.

Totodată, oficialul rus a menționat că vrea să vorbească și despre necesitatea multilateralismului și despre activitatea ONU. Lavrov a acuzat Occidentul că neglijează principiile multilateralismului.

„Aceste principii ale multilateralismului adevărat sunt de câțiva ani batjocorite de către Occident”, a apreciat acesta.

De asemenea, Guterres este așteptat să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin în cursul zilei de marți.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 97496 additional Info on that Topic: mainnews.ro/secretarul-general-al-onu-in-vizita-la-moscova-face-apel-la-incetarea-focului-in-ucraina/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *