Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Secretarul general al NATO explică greșelile făcute de Putin

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 februarie 2023 Etichete: ,

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Vladimir Putin a făcut două greşeli strategice când a invadat Ucraina: a subestimat puterea şi curajul poporului Ucrainei şi a forţelor sale armate şi a subestimat hotărârea şi unitatea Alianţei, relatează The Guardian.

„Aliaţii NATO oferă Ucrainei un sprijin fără precedent. Vom discuta despre sprijinul nostru continuu, care este esenţial pentru a ajuta Ucraina să prevaleze ca stat suveran independent şi pentru a menţine ordinea internaţională bazată pe reguli. Preşedintele Putin a făcut două greşeli strategice – a subestimat puterea şi curajul poporului Ucrainei şi a forţelor sale armate şi a subestimat hotărârea şi unitatea NATO şi a partenerilor noştri”, a declarat Stoltenberg, la reuniunea miniştrilor Apărării de la Bruxelles.

La întâlnire participă şi secretarul american al apărării Lloyd Austin şi ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

În timpul discursului de deschidere, Stoltenberg a cerut celor prezenţi să se ridice pentru un moment de reculegere în memoria victimelor cutremuruluil care a zguduit Turcia şi Siria.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW