Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Schimb de replici în Camera Deputaților, după ce un parlamentar PSD a trecut la PNL

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 august 2020 Etichete: , ,

Marilena-Emilia Meiroșu, fost deputat al PSD, a trecut la PNL. Gestul a stârnit reacții în plenul Camerei Deputaților, iar Alfred Simonis a acuzat PNL că susține traseismul politic. În schimb, Florin Roman i-a transmis lui Simonis că PSD este campionul traseismului parlamentar.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, și Florin Roman, liderul deputaților PNL, au avut un schimb de replici, marți, în Plenul Camerei Deputaților.

Alfred Simonis a acuzat PNL că, deși Klaus Iohannis, Ludovic Orban sau alți lideri ai PNL nu susțin traseismul politic, 135 de primari au trecut de la PSD la PNL.

Înţeleg că nu aveţi nimic de comentat despre parlamentarii care încep să treacă la PNL şi nu aveţi nicio jenă în a-i primi, asta deşi preşedintele României şi premierul României şi preşedinte al PNL, dar şi alţi lideri ai PNL spun că nu susţin traseismul politic. Cu toate acestea, veniţi fără jenă şi ne spuneţi că îi primiţi cu plăcere şi probabil că veţi mai face anunţuri şi în perioada următoare. Însă faptul că PNL a transferat 135 de primari de la PSD şi sunt cinci cazuri izolate într-un judeţ din care veniţi dumneavoastră, e adevărat, spune multe despre dumneavoastră pentru că acei primari au plecat de la putere la opoziţie, domnule Ştirbu. Prin urmare în locul dumneavoastră nu aş veni să mă laud la microfon că, deşi la putere fiind, mi-au plecat primarii către un partid de opoziţie”, a declarat liderul deputaților PSD.

Florin Roman a răspuns acuzațiilor, spunând că PSD a fost singurul partid din România care a legiferat traseismul politic.

Nu aş fi solicitat luarea cuvântului dacă nu aş fi auzit părerea exprimată de liderul de grup al deputaţilor PSD. Vreau să îi reamitesc colegului lider de grup că singurul partid din România care a legiferat traseismul prin lege a fost partidul domniei sale, în 2014, când prin celebra ordonanţă 55 aţi trecut 500 de primari de pe partea dreaptă pe partea stângă. Faptul că astăzi foarte mulţi colegi primari din administraţia publică refuză să pună sigla PSD pe panourile publicitare ar trebui să vă dea de gândit. În ceea ce priveşte trecerea unor parlamentari dintr-o parte în alta, vă reamitesc stimate coleg că aţi început sesiunea parlamentară cu un număr mult mai mic de parlamentari şi aţi fost principalii sau campionii traseismului în Parlamentul României”, a răspuns liderul deputaților PNL.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com