Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Schimb acid de replici între Dan Barna și Dacian Cioloș înainte de alegerile interne

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 august 2021

Comitetul Politic al USR PLUS s-a reunit, sâmbătă, 28 august, la Sala Palatului din București, pentru prezentarea candidaturilor la preşedinţia formaţiunii şi pentru componenţa Biroului Naţional. 

Chiar dacă a trecut un an de la fuziunea între USR și PLUS, formațiunea rămâne în continuare extrem de divizată, schimbul de replici dintre Dan Barna și Dacian Cioloș din timpul conferinței de presă scoțând din nou la iveală tensiunile interne.

Dan Barna a încercat să mascheze disensiunile dintre diferitele tabere, caracterizând bătălia internă drept una civilizată, însă Dacian Cioloș l-a contrazis imediat. Fostul premier l-a acuzat pe Barna, fără să-l nominalizeze direct, că duce o politică de epurare a vocilor critice din interiorul partidului.

Singurul punct în care toți s-au pus de acord, cel puțin la nivel declarativ, a reprezentat necesitatea demarării cât mai rapid a reformelor asumate prin programul de guvernare, în acest sens fiind adoptată și o rezoluție.

Alegeri interne în USR PLUS

Pentru funcția de președinte al USR PLUS și-au depus candidatura Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău. În luna septembrie cei trei candidați își vor prezenta programele politice în fața membrilor partidului, care își vor exprima votul prin intermediul unei platforme online. Pe data 3 octombrie se va desfășura congresul USR PLUS în care va fi desemnat Biroul Național al formațiunii.

Diviziunea dintre tabere este și mai clară dacă ne uităm pe listele propuse de principalii doi candidați. Pe lista lui Dan Barna se regăsesc doar foști membri USR, inclusiv persoane cu care s-a contrat în ultimii ani, cum ar fi Cosette Chichirău, iar pe cea a lui Dacian Cioloș, cu o singură excepție, Emanuel Stoica, sunt doar foști membri PLUS.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *