Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Scandalul alegerilor din Sectorul 1 continuă. Marcel Ciolacu: Daniel Tudorache are peste 1.700 de voturi în plus / Aproximativ 12% din numărul total al buletinelor de vot lipsesc – SURSE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 iulie 2021

Marcel Ciolacu susține că, potrivit documentelor strânse de procurorii Secției Speciale și de Poliția Română, Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile din Sectorul 1 la o diferență de peste 1.700 de voturi față de fostul edil Daniel Tudorache.

Doamna Clotilde Armand, conform documentelor strânse de către procurori şi Poliţia Română, a pierdut alegerile. Din ce informaţii am eu, (…) din buletinete de vot existente în cei 1.509 saci, care au fost predaţi de către Biroul Elctoral de Sector către Judecătorie, Tribunal şi apoi predaţi la SIIJ, domnul Tudorache, candidatul PSD, are peste 1.700 de votui în plus”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la România TV, citat de News.ro.

Liderul PSD susține că social-democrații se vor implica într-o campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand.

Eu cred că doamna Armand nu-i o bolşevică şi nu ţine cont de cine numără voturile, ci de voinţa românilor şi îşi va da demisia”, a adăugat Ciolacu.

În plus, întrebat cum se va implica Partidul Social Democrat în strângerea de semnături, șeful social-democraților a precizat că se va organiza „cum numai PSD știe să facă acest lucru”.

Context

La cererea unui procuror al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, o echipă coordonată de Serviciul Control Intern din Poliția Capitalei a început renumărarea tuturor voturilor exprimate la alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

Decizia a fost luată în dosarul deschis în urma plângerii fostului edil, Dan Tudorache. Procurorul de caz a susținut că renumărarea trebuie să fie făcută de poliție întrucât SIIJ nu deține spațiul necesar pentru desfășurarea acestor activități și nici personal suficient.

Deși există o diferență în favoarea fostului primar Daniel Tudorache, surse juridice au declarat pentru Main News că lipsesc mai mulți saci de voturi din 20 de secții de votare, reprezentând 12% din numărul total al buletinelor de vot.

Nu este clar, la acest moment, unde sunt voturile indicate ca lipsind, astfel că nu se știe dacă acestea vor putea fi renumărate, în final.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: SURSE S-a încheiat renumărarea voturilor din Sectorul 1 | Dan Tudorache ar avea mai multe voturi, însă nu poate fi dat câștigător. Care sunt motivele / UPDATE Reacția primarului Sectorului 1

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/scandalul-alegerilor-din-sectorul-1-continua-la-10-luni-de-la-alegeri-marcel-ciolacu-daniel-tudorache-are-peste-1-700-de-voturi-in-plus-psd-se-va-implica-intr-o-campanie-pentru-demiterea-primarul/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 98912 more Information on that Topic: mainnews.ro/scandalul-alegerilor-din-sectorul-1-continua-la-10-luni-de-la-alegeri-marcel-ciolacu-daniel-tudorache-are-peste-1-700-de-voturi-in-plus-psd-se-va-implica-intr-o-campanie-pentru-…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *