Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Scandal și bătaie între două familii în spitalul din Pantelimon – Toate firmele de pază din spitalele bucureștene vor fi verificate / Ce vizează controlul

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2024 Etichete: ,

Toate companiile care se ocupă de securitatea spitalelor din București vor fi supuse unor controale în perioada următoare, în urma incidentului violent din camera de gardă a Spitalului „Sfântul Pantelimon”. Verificările vor include evaluarea modului de organizare a activității de pază, echipamentul și pregătirea agenților.

Autoritățile au anunțat că se vor analiza în detaliu procedurile implementate de firmele de securitate, cu accent pe angajarea și dotarea agenților, uniformele și echipamentele de protecție, pregătirea profesională, documentația privind activitatea de pază, precum și cunoașterea obligațiilor și procedurilor de intervenție în caz de incidente.

”La nivelul Capitalei, s-a dispus să fie efectuate controale, în perioada următoare, la toate firmele de pază care asigură securitatea în incinta spitalelor, pentru a ne asigura că nu există nereguli şi că aceste firme îşi respectă obligaţiile contractuale faţă de unităţile medicale pe care le deserves. Toate aceste măsuri de verificare care vor avea loc în perioada următoare au ca scop asigurarea unui climat de siguranţă în ceea ce priveşte unităţile spitaliceşti”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Această măsură a fost luată în urma unei altercații dintre două familii din Pantelimon, conflict care a continuat și în camera de gardă a Spitalului „Sfântul Pantelimon”, unde au fost transportați mai mulți răniți, iar aparatura medicală a fost avariată.

Poliția Română a anunțat marți că toate persoanele implicate în altercație au fost identificate, iar ancheta continuă pentru identificarea martorilor.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW