Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Scandal în AUR pe seama candidaturii la Primăria Capitalei. George Simion l-ar vrea pe Cozmin Gușă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2024

Dispută în interiorul partidului AUR pe seama candidaturii pentru funcția de primar general al Capitalei. Deși a fost anunțat încă de anul trecut drept candidat la această funcție din partea partidului condus de George Simion, Mihai Enache riscă ca în cele din urmă să nu mai fie susținut. Președintele AUR a anunțat că l-ar putea susține în această postură pe Cozmin Gușă, în timp ce fostul deputat PSD s-a arătat favorabil acestei idei. 

„Am avut o Idee bună din a-l testa pe domnul Cozmin Gușă, iar acum așteptăm rezultate sondajului comandat de noi. Așteptăm să vedem ce zice și domnul Gușă, pentru că noi spunem povești, a acceptat să fie sondat ca și alte personalități”, a declarat George Simion, la Realitatea Plus.

Flatat de propunere mai ceva decât un antrenor român atunci când este chemat să-și arate nepriceperea pentru câteva etape la un club din zona Golfului, Gușă a acceptat imediat.

„Nu-mi căutam de lucru la candidatură, dar propunerea lui George Simion este o propunere căreia dacă îi dau curs în mod evident poate să creeze o sinergie sau o simbioză în interiorul curentului suveranist din România, pentru care George Simion e personalitatea politică cu cea mai mare încredere. (…) Am stat de vorbă cu George Simion, ne-am întâlnit. El a reiterat propunerea de a candida ca independent susținut de AUR la Primăria Capitalei. (…) A avut de partea lui și argumentele acestui sondaj. Concluzia a fost una pozitivă, în sensul că am acceptat să candidez ca independent din partea AUR”, a declarat joi Cozmin Gușă, la postul Realitatea Plus, informează G4 Media.

Enache și Lulea se opun

Ideea susținerii lui Gușă pentru Primăria Capitalei nu întrunește nici pe departe unanimitatea în AUR. Candidatul oficial al partidului, Mihai Enache, a ținut să infirme această variantă, la fel ca un alt nume important din cadrul formațiunii, Marius Lulea.

„Mă amuză nespus câte dezinformări apar în spațiul public. Mihai Enache este propunerea AUR pentru primăria București, nimic nu s-a schimbat, este cea mai bună soluție, un profesionist pentru o capitală europeană. Avem un proiect pe termen lung”, a declarat Marius Lulea.

Fost deputat PSD în perioada 2004-2008, Cosmin Gușă a fost un apropiat al cercurilor de putere de la București. El a fost acționar al postului de televiziune Realitatea, iar acum se ocupă de postul de radio Gold FM, deținut în acte de fiul său, unde are o emisiune. Promovează frecvent diverse teorii ale conspirației și are un discurs puternic antioccidental, specific propagandei pro-ruse.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW