Saturday, June 29, 2024
Jurnalism corect


Scandal de spionaj privind Ucraina: Kremlinul denunţă o ”implicare directă” a Occidentului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 martie 2024 Etichete: , , ,

Kremlinul a acuzat luni o „implicare directă” a Occidentului în conflictul din Ucraina, după ce au fost difuzate pe rețelele de socializare din Rusia discuții între ofițeri germani despre livrările de armament către Ucraina. Ambasadorul Germaniei la Moscova a fost convocat luni dimineața la sediul Ministerului rus de Externe, relatează AFP.

Aceste discuții, a căror autenticitate a fost confirmată de către Berlin, demonstrează „încă o dată implicarea directă a colectivului occidental în conflictul din Ucraina”, a denunțat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, în fața presei.

”Înregistrarea arată că în cadrul Bundeswehr (armata germană) se discută în mod detaliat şi concret despre planuri de efectuare a unor atacuri împotriva teritoriului rus. Totul este mai mult decât evident”, declară Dmitri Peskov.

Kremlinul a făcut aceste declarații în contextul convocării ambasadorului Germaniei în Rusia la sediul Ministerului rus de Externe, luni dimineața. Ambasadorul german Alexander Graf Lambsdorff a părăsit sediul ministerului rus fără să facă comentarii, conform agențiilor ruse de presă.

O înregistrare audio a unei videoconferințe a unor ofițeri germani de rang înalt a fost difuzată vineri pe rețelele de socializare din Rusia. Sâmbătă, Berlinul a confirmat autenticitatea înregistrării și a indicat că aceasta a fost „interceptată”.

În cadrul discuției, participanții au vorbit despre posibilitatea unei livrări către Kiev a unor rachete cu rază lungă de acțiune de tip Taurus, fabricate în Germania, și despre cerințele necesare pentru ca forțele ucrainene să le poată utiliza, precum și despre posibilul impact al acestei livrări.

Conținutul acestei discuții este considerat extrem de incomod pentru Germania.

Berlinul a refuzat oficial să furnizeze rachete de tip Taurus către Kiev, argumentând o preocupare legată de escaladarea conflictului din Ucraina.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW