Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Scandaluri de corupție la Kiev. Ministru ucrainean adjunct, arestat pentru luare de mită / Ministerul Apărării, acuzat ca a semnat contracte cu prețuri umflate pentru hrana soldaților UPDATE

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 ianuarie 2023

UPDATE Postul de știri ucrainean ZN.UA a raportat pe 21 ianuarie că Ministerul Apărării achiziționează alimente pentru militari la suprapreț. 

Conform The Kyiv Independent, articolul se referă la un contract de 13,16 miliarde de grivne (circa 1,6 milioane de lei) semnat pe 23 decembrie pentru livrări de alimente soldaților ucraineni staționați în regiunile Poltava, Sumi, Kiev, Jytomyr, Cernihiv și Cherkasy.

Potrivit raportului, Ministerul Apărării ar fi fost de acord să plătească 17 grivne pentru un ou (2,01 lei), în condițiile în care prețul mediu într-un magazin din Capitala ucraineană este de aproximativ 7 grivne (0,86 lei).

Ministerul Apărării al Ucrainei a negat acuzațiile duminică, 22 ianuarie, adăugând că o anchetă internă este în desfășurare.

Totodată, ministerul a cerut Serviciului de Securitate ucrainean să investigheze „informațiile false care dăunează intereselor apărării noastre”, conform sursei citate.

Știrea inițială

Ministrul adjunct pentru Dezvoltarea municipalităţilor, Teritoriilor şi Infrastructurii din Ucraina, Vasil Losinskii, a fost arestat pentru luare de mită, a anunțat ministerul duminică, 22 ianuarie, potrivit The Kyiv Independent

Conform publicației de știri Ukrainska Pravda, Biroul Anticorupție al Ucrainei cerceta potențiala cauză de corupție care îl implică pe Losinskii încă din septembrie. Ministrul adjunct ar fi acceptat 400.000 de dolari mită pentru achiziționarea de generatoare de energie electrică.

După aflarea veştii privind arestarea lui Losinskii, ministerul pe care îl reprezenta l-a demis.

Ministerul Dezvoltării municipalităţilor, Teritoriilor şi Infrastructurii din Ucraina a postat pe pagina de Facebook că sprijină pe deplin ancheta.

Foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW