Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șase zile până la alegerile prezidențiale din Franța: Macron și Le Pen, în marja de eroare a sondajelor 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Mai sunt doar șase zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Principalii favoriți pentru accederea în turul secund sunt actualul șef al statului, Emmanuel Macron, și extremista Marine Le Pen, însă pot exista și surprize. 

Potrivit unui sondaj realizat de Elabe pentru principalul canal de știri din Franța, BFMTV, dat publicității sâmbătă, 2 aprilie, Macron înregistrează 28,5%, fiind urmat de Marine Le Pen – 22%, comunistul Jean-Luc Mélenchon, polemistul Eric Zemmour – 9,5% și candidata dreptei tradiționale Valérie Pécresse – 8,5%.

Macron și Le Pen, despărțiți de marja de eroare

Datele sondajului arată o luptă extrem de strânsă în doilea tur de scrutin, unde diferența dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen este mai mică decât marja de eroare a sondajului de ±3,1%. 

Președintele în funcție este ar acumula 53% față de 47% pentru candidata extremistă, care militează pentru ieșirea Franței din Uniunea Europeană. 

Sondajul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ 1.472 de persoane, dintre care 1.377 fiind înscrise pe listele electorale. Datele au fost culese prin interviuri online, în perioada 31 martie – 1 aprilie. Marja de eroare este cuprinsă între ±1,1% și ±3,1%.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *