Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șase români de pe nava Diamond Princess au ajuns în România. Vor fi ținuți 14 zile în carantină

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 februarie 2020 Etichete: , ,

Un număr de șase români aflați pe nava de croazieră Diamond Princess care se află în carantină într-un port din Japonia au fost aduși în țară, după ce au cerut să fie evacuați.

Repatrierea acestora s-a efectuat prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Toți cei 6 cetățeni (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) au fost examinați medical înainte de îmbarcare, testați pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.

Conform procedurilor, în România, cele șase persoane vor fi plasate în carantină pentru 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare.

În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare.

Nada de croazieră Diamond Princess se află în carantină din data de 3 februarie 2020 în portul Yokohama.

Doi români au fost infectați cu virusul ucigaș

Doi români  care se află pe nava de croazieră Diamond Princess au fost infectați cu noul coronavirus. La bordul vasului au fost diagnosticate peste 540 de persoane care au contactat epidemia virală.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess„, transmite MAE.

Primul român care a fost diagnosticat cu coronavirus și care a fost internat într-un spital din Japonia a transmis misiunii diplomatice române că se simte bine și nu manifestă simptome.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *