Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rusia urmărește să își întărească relația cu China în domeniul Apărării

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 septembrie 2022

Federația Rusă urmărește să își întărească relația cu China, prin aprofundarea parteneriatui strategic, ce ar presupune extinderea cooperării în Apărare și întărirea coordonării între Moscova și Beijing pe problemele geopolitice majore, relatează luni, 19 septembrie, Reuters.

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin, Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, s-a întâlnit cu Yang Jiechi, un diplomat de top din China, în Nanping.

Consiliul de Securitate al Federației Ruse a transmis, într-un comunicat, că „dezvoltarea parteneriatului strategic cu China este o prioritate pentru politica externă a Rusiei”.

Cei doi oficiali au agreat să „dezvolte cooperarea militară”, prin organizarea unor patrule și exerciții comune, dar și să „întărească legăturile dintre Statele Majore ale Apărării”.

CITEȘTE ȘI: Joe Biden a anunțat că SUA va interveni în favoarea Taiwanului, în cazul unei invazii chineze

China a participat, în ultimii ani, la exercițiile militare organizate de armata rusă, ce au simulat, în principal, modul în care cele două țări pot face față unui posibil atac.

În ceea ce privește situația din Taiwan, Moscova a adoptat poziția Chinei și a criticat Washingtonul pentru ceea ce a numit „provocări” ale SUA.

CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin s-a întâlnit cu Xi Jinping: Încercările SUA de a crea o lume unipolară sunt inacceptabile

Totodată, China nu a condamnat acțiunile Rusiei în Ucraina și nu a catalogat „operațiunea militară” drept „invazie”.

 Sursă foto: President of Russia / Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW