Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rusia avertizează că rupe legăturile diplomatice cu SUA

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 22 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Moscova ar putea rupe relațiile diplomatice cu SUA în cazul în care acestea vor confisca activele rusești înghețate în cadrul sancțiunilor impuse Rusiei, a declarat vineri ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov. De asemenea, oficialii au declarat că Kremlinul va răspunde la desfășurare a de rachete în Europa sau Asia, chiar dacă Ucraina a raportat că Rusia a declanșat un alt baraj de drone de atac în cursul nopții.

Ryabkov a amenințat că Moscova ar putea întrerupe legăturile diplomatice cu Washingtonul în cazul în care acesta va preda activele rusești înghețate Kievului, care are nevoie disperată de fonduri, potrivit agenției ruse de știri de stat Interfax, citată de Al Jazeera.

Țările occidentale discută despre confiscarea a peste 1 miliard de dolari în active rusești înghețate din cauza sancțiunilor legate de războiul din Ucraina.

SUA nu trebuie să acționeze cu iluzia…că Rusia se agață cu ambele mâini de relațiile diplomatice cu această țară”, a mai adăugat Ryabkov.

Peskov susține că Rusia își vă apăra drepturile în instanță

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior, în cadrul unui briefing de presă, că țările care confiscă bunuri rusești nu vor fi niciodată lăsate în pace și că Rusia va analiza ce bunuri occidentale ar putea confisca ca represalii. Peskov a mai adăugat că orice astfel de sechestru ar da o lovitură serioasă sistemului financiar internațional și că Rusia își va apăra drepturile în instanțe și prin alte mijloace.

Promisiuni și acțiuni punitive

Joi, relațiile deja tensionate dintre Rusia și Uniunea Europeană au cunoscut un nou episod în urma declarațiilor făcute de Moscova, care a amenințat că va riposta pe măsură în cazul în care UE va continua să își implementeze planul de a împărți profiturile provenite din activele înghețate și de a le oferi sprijin Ucrainei.

În același timp, situația s-a amplificat și pe plan financiar, în momentul în care procurorii din Germania au anunțat public că au luat măsuri pentru confiscarea unei sume masive de bani în valoare de peste 720 de milioane de euro (echivalentul a aproximativ 790 de milioane de dolari) din conturile unei instituții financiare rusești. Această mișcare drastică a avut loc la Frankfurt, vizând unul dintre conturile bancare ale entității rusești.

Aceste evoluții recente marchează un pas semnificativ în escaladarea conflictului dintre Rusia și UE, evidențiind amploarea măsurilor luate de ambele părți într-un context de rivalitate economică și politică tot mai intens.

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW