Monday, July 1, 2024
Jurnalism corect


Rusia a interzis exporturile de benzină pentru o perioadă de șase luni

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 februarie 2024 Etichete: , , , ,

Rusia a impus restricții la exportul de benzină, în efortul de a păstra stabilitatea prețurilor în contextul unei cereri crescute în agricultură și pentru a finaliza lucrările de întreținere la rafinării, conform informațiilor oferite de Reuters.

Conform unei surse neidentificate citate de RBC, premierul rus Mihail Mișustin a acceptat interdicția, care a fost sugerată de Novak printr-o scrisoare datată 21 februarie. Prețurile la benzină pe piața internă reprezintă o problemă delicată atât pentru șoferi, cât și pentru fermieri, în contextul în care Putin dorește să evite nemulțumirea cetățenilor ruși înaintea alegerilor prezidențiale de formă din martie.

Vânzările de gaze, petrol și derivatele lor reprezintă principalele surse de venit pentru regimul autoritar de la Kremlin, finanțând conflictul violent din Ucraina. În trecut, Rusia a restricționat exporturile de benzină între septembrie și noiembrie 2023 pentru a diminua lipsa de combustibil și creșterea prețurilor la nivel local.

Excepții de la această regulă au fost făcute pentru patru țări post-sovietice: Belarus, Kazahstan, Armenia și Kîrgîzstan.

În această ocazie, restricțiile nu se vor aplica țărilor din Uniunea Economică Eurasiatică, Mongolia, Uzbekistan și două teritorii care și-au declarat independența față de Georgia, susținute de Rusia: Abhazia și Osetia de Sud.

foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW