Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rovana Plumb, reacție după respingerea candidaturii sale pentru funcția de comisar european: Am oferit clarificări suplimentare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 septembrie 2019 Etichete: ,

Rovana Plumb a declarat că a oferit, joi, clarificări suplimentare colegilor europarlamentari din Comisia Juridică, după ce, acesteia i-a fost respinsă candidatura pentru funcția de comisar european.

Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridică, așa cum mi-au solicitat, clarificări suplimentare. Prevederi diferite au făcut să existe diferențe între declarația financiară conform codului de conduită al comisarilor depusă la Bruxelles și declarația de avere depusă în România. Până la această oră nu am primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii mele”, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb, respinsă

Europarlamentarul Rovana Plumb, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de comisar european, a fost respinsă, joi, în urma votului din Comisia Juridică.

Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan, Rovana Plumb a fost respinsă cu largă majoritate cu 15 voturi „împotrivă”, 5 „pentru” și 2 „abțineri”.

Audierile din Comisia Juridică sunt o condiție de bază pentru ca votul din Parlamentul European să aibă loc. Europarlamentarul român nu a întrunit condițiile în conformitate cu Tratatul și Codul de Conduită.

Rovana Plumb a fost reaudiată, joi, pentru a clarifica nelămuririle legate de creditele luate de la bănci, dar și anumite împrumuturi de la persoane fizice.

Mai exact, Comisia Juridică a sesizat că există diferențe între declarația de avere depusă în România de Rovana Plumb și cea trimisă la Bruxelles. Din cea trimisă Parlamentului European lipseau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *