Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Românii nu țin cont de interdicția de a ieși din casă pe timpul nopții / Peste 1700 de persoane, găsite pe stradă aseară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , ,

Începând de luni seară, de la ora 22.00, circulația persoanelor în afara locuinței este permisă doar în situații excepționale. Cu toate acestea, peste 1 700 de români nu au respectat noua măsură, au ieșit din case și au fost sancționați de autorități.

Peste 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației au fost depistate și sancționate în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanței militare nr. 2 din 2020.

Dintre acestea, 22 de persoane care se aflau în izolare au părăsit locația, polițiștii aplicând 19 sancțiuni contravenționale.

De menționat că nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantina care au părăsit locația în care au fost plasate.

Românii aflați în izolare la domiciliu sunt considerați persoane cu risc crescut de contagiozitate. Dacă aceste persoane nu respectă indicațiile și ies din izolare, acestea vor fi plasate în carantină instituționalizată sub pază.

Persoanele aflate în carantină care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com