Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 septembrie 2024

România va beneficia de un sprijin 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii, aanunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă. 

„România va primi 1,5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru a sprijini refacerea infrastructurii şi a gospodăriilor distruse de inundaţii. Am fost în comunităţile afectate din judeţul Galaţi, am văzut suferinţa acelor oameni şi ştiu câtă nevoie au de ajutor”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

10 miliarde de euro pentru statele afectate de inundații

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat joi, 19 septembrie, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al Uniunii Europene pentru statele membre din Europa centrală și de est, între care și România

„Fondul de coeziune al Uniunii Europene poate acoperi o parte din daune. Putem utiliza flexibilitatea normelor existente privind politica de coeziune pentru a mobiliza până la 10 miliarde de euro și putem ajuta comunitățile din Polonia, Cehia, Slovacia, Austria și România să își revină. Europa vă este alături”, a scris von der Leyen într-o postare pe X.

Linia de cale ferată Bârlad – Galați are nevoie de reparații capitale

România sub ape. Acesta este peisajul sumbru din ultimele trei zile, marcate de inundații catastrofale în zeci de localități din județele Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Timiş şi Vaslui.

Doar în județul Galați, cel mai afectat de revărsarea apelor, 7.000 de gospodării au fost avariate. În Vaslui, potrivit MAI, sunt afectate 210 case și 316 anexe de gospodărie, iar 3.000 de hectare de suprafețe păşuni, fânețe și terenuri arabile au fost distruse. Din păcate, pe lângă pabubele materiale însemnate, inundațiile au provocat moartea a șapte oameni.

Linia de cale ferată dintre Bârlad și Galați, în lungime de 109 kilometri, a fost afectată pe o distanță cumulată de 6,5 km, unde terasamentul a fost spălat, ansamblul șină-traversă și instalațiile de comunicații TTR distruse în totalitate, iar toate clădirile de exploatare feroviară înregistrează pagube majore.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW