Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România trimite în Grecia 56 de pompieri pentru stingerea incendiilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 august 2023

România a trimis luni, 21 august în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure, răspunzând astfel solicitării de sprijin adresată de autoritățile elene.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), convocat astăzi, în sistem hibrid, de premierul Marcel Ciolacu.

Astfel, în cursul zilei, 56 de pompieri, cu mijloace de intervenție, au plecat, pe cale terestră, spre Alexandroupolis – Feres. Durata misiunii este de până la 10 zile.

„Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere solicitarea autorităților din Republica Elenă, transmisă în data de 20.08.2023 prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul incendiilor de pădure din această țară, precum și cu informarea prealabilă a președintelui României, Klaus Iohannis”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Nu este primul sprijin de acest gen oferit Greciei de România anul acesta. Aproape 100 de pompieri salvatori au intervenit au intervenit la stingerea incendiilor de pădure din insula Rodos, aflată în Marea Egee.

De asemenea, autoritățile de la București au oferit Franței, țară la rândul său grav afectată de incendiile de vegetație în această vară. 40 de pompieri salvatori români intervin în lupta cu flăcările în Franța continentală, în vreme ce alți 20 de salvatori au fost mobilizați în Corsica. Aceștia din urmă au intervenit luni pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în proximitatea localității Corte.

Comentarii