Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


România trimite 25 tone de conserve în Ucraina

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 ianuarie 2023

România urmează să acorde un ajutor umanitar Ucrainei, constând în 25 tone de conserve, în valoare totală de circa 412.000 lei, fără TVA. 

Confruntați cu agresiunea militară a Federației Ruse, cetățenii ucraineni au mare nevoie de ajutor în aceste zile, inclusiv din punct de vedere umanitar. Producția de alimente este serios afectată din cauza bombardamentelor și a problemelor legate de alimentare cu energie, provocate tot de atacurile rusești. Majoritatea cetățenilor rămași în țară trăiesc practic de pe o zi pe alta, iar orice sprijin extern este bine venit.

În acest context, România va acorda Ucrainei, din rezerva de stat, 25 tone de conserve. Mai exact, este vorba despre 3,1 tone de conserve cu carne de porc, 10 tone de conserve cu legume (tocană) și 11,5 tone de conserve cu carne și legume (ciorbă). Proiectul urmează să fie aprobat de Guvern miercuri, 18 ianuarie. – Predarea produselor prevăzute în anexă se realizează la punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus, România – Krasnoilsk, Ucraina.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii