Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


România și alte state implicate în criza refugiaților ucraineni vor primi asistență tehnică din partea Comisiei Europene

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 mai 2022

Nouă state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, vor primi asistență tehnică din partea experților Comisiei Europene pentru a face față fluxului de refugiați ce vor veni din Ucraina în perioada următoare, a anunțat marți, 17 mai, instituția europeană.

Este vorba de Belgia, Cipru, Cehia, Franța, Grecia, Italia, Polonia, România și Slovacia.

Invazia Federației Ruse în Ucraina a declanșat o criză umanitară fără precedent. Este de datoria noastră să îi ajutăm pe cei care fug din calea războiului și caută să fie în siguranță în Uniunea Europeană. Acest lucru înseamnă acces la locuințe, educație, servicii de sănătate și locuri de muncă”, a declarat comisarul european pentru Reforme, Elisa Ferreira.

Expertiza tehnică va consta în ajutor concret pentru absorbția fondurilor europene destinate integrării refugiaților, recunoașterea calificărilor și diplomelor acestora, pentru a facilita intrarea lor pe piața muncii, adaptarea materiilor școlare pentru a putea integra elevii ucraineni și îmbunătățirea coordonării inter-ministeriale.

Încă din data de 24 februarie, pe teritoriul României au intrat 951.720 de cetățeni ucraineni, potrivit datelor Poliției de Frontieră.

Ultima informare a Ministerului Educației, de pe 7 mai, arăta că 651 de preșcolari și 1.140 de elevi ucraineni s-au înscris ca audienți în școlile și grădinițele din România.

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW