Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


România impune reguli drastice pentru exportul de cereale din Ucraina. Vor fi controale ample la vamă

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

România a decis reguli drastice pentru exportul de cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina, a transmis ministrul Agriculturii, Petre Daea, după discuția cu omologul său ucrainean. De asemenea,  va monitoriza toate mijloacele de transport care tranzitează teritoriul ţării şi va institui controale direct în vamă pentru toate produsele agroalimentare venite din Ucraina, transmite Agerpres.  

Aceste măsuri se vor aplica, chiar de astăzi, 19 aprilie, informează Daea, citat de Agerpres. Controalele la vamă vor fi  coordonate de către Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și  pentru Siguranța Alimentelor(ANSVSA), pentru toate produsele agroalimentare venite din Ucraina.  Se vor colecta probe  pentru determinarea calitativă a produselor, în conformitate  conformitate cu legislaţia europeană.

Totodată, ministrul ucrainean al Agriculturii, Mikola Solski a fost informat cu privire la demersul făcut de omologii lui  din cele cinci state membre (România, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia) către Comisia Europeană pentru modificarea Regulamentului 870/2022, astfel încât să fie asigurat doar culoarul de tranzit către ţări terţe, fără a comercializa produsele pe aceste teritorii. Solski este așteptat la București, vineri, 21 aprilie, pentru a găsi și alte soluții alături de ministrul Daea, conform sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Primele măsuri ale Comisiei Europene pentru fermierii afectați de prețurile cerealelor ucrainene: 100 de milioane de euro și monitorizarea transporturilor

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW