„ROMÂNIA-NATO 20 DE ANI”/ Ce au declarat Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă la evenimentul aniversar
Ministerul Apărării Naționale organizează astăzi, 10 aprilie, evenimentul aniversar care marchează 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică (NATO). Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă participă și au susținut scurte alocațiuni în care și-au prezentat recunoștința pentru apartenența la alianță, și-au arătat respectul pentru militarii care și-au pierdut viața în teatrele de operațiuni și au trasat obiectivele pentru viitor.
Șeful executivului, Marcel Ciolacu, a salutat adeziunea la NATO din urmă cu 20 de ani și a menționat că apartenența României la structurile euroatlantice a reprezentat mereu un obiectiv strategic de politică externă. El a atras atenția asupra contextului geopolitic actual și a afirmat că populația trebuie să rămână vigilentă pentru apărarea securității și libertăților:
Integrarea în structurile euroatlantice a reprezentat un obiectiv strategic de politică externă și securitate susținut de întreaga societate și de clasa politică. Acest proiect de țară a devenit fundamentul României democratice și prospere, în măsură să ofere cetățenilor cele mai solide garanții de securitate din întreaga noastră istorie”, a declarat el.
Integrarea în structurile euroatlantice a reprezentat un obiectiv strategic de politică externă și securitate susținut de întreaga societate și de clasa politică. Acest proiect de țară a devenit fundamentul României democratice și prospere, în măsură să ofere cetățenilor cele mai solide garanții de securitate din întreaga noastră istorie”, a mai transmis Ciolacu.
Independența energetică, pe agenda viitorului a lui Ciucă
Nicolae Ciucă a vorbit despre performanța României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare, fiind printre primele state ale Alianței care și-au luat acest angajament. El a mai menționat și că trebuie să oferim sprijin în continuare Ucrainei și că România viitorul reprezintă un pol de independență energetică.
România a fost printre primele state ale Alianței care s-a angajat să aloce 2% din PIB pentru Apărare și să respecte promisiunea făcută la Summitul din Țara Galilor din 2014 (…)
Dacă vrem ca pacea să revină pe continentul nostru, dacă vrem să lăsăm generațiilor următoare o lume mai sigură, bazată pe respect pentru regulile internaționale, avem datoria să sprijinim Ucraina să câștige războiul împotriva Rusiei.
Trebuie să dăm Ucrainei tot ce are nevoie, nu doar să se apere, ci să câștige. De victoria Ucrainei depinde spre ce fel de viitor ne îndreptăm (…)
România viitorului este un pol de independență energetică, excelează în inovație și tehnologie, pune accentul pe educație și pe combaterea dezinformării și mai ales investește în oameni și în potențialul lor”, a declarat Nicolae Ciucă.
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin
Comentarii