Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


România ar putea produce un vaccin împotriva COVID-19 Institutul Cantacuzino / Florin Cîțu: Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 februarie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că România și-a arătat disponibilitatea pentru a produce un vaccin împotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino din București. 

Întrebat dacă România se află în discuții cu Rusia sau China pentru a achiziționa unul dintre vaccinurile produse în cele două țări, prim-ministrul a negat această posibilitate.

Nu, România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”, a declarat Florin Cîțu, sâmbătă dimineață, după ce a primit și ce-a de-a doua doză din vaccinul împotriva COVID-19.

Premierul a precizat că, în acest moment, se așteaptă un răspuns din partea Comisiei Europene.

Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”, a afirmat Cîțu.

Florin Cîțu a făcut, sâmbătă dimineață, rapelul la vaccinul împotriva COVID-19 la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”.

Am făcut şi al doilea vaccin, rapelul, deci pentru mine această operaţiune s-a încheiat. La fel de uşor ca prima oară, fără niciun fel de probleme. Este foarte important să facem rapelul şi toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să facem şi al doilea vaccin, că fără al doilea vaccin tot ceea ce am făcut până acum, toate eforturile noastre au fost degeaba. Este important să ne vacccinăm în primul rând şi am văzut că există interes pentru vaccin, dar este mult mai important să venim şi la rapel, de ci toată lumea trebuie să îşi facă rapelul”, a declarat prim-ministrul, după ce s-a vaccinat.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *