Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România a primit luni medalia care va ajunge la Bărbosu. Nu este medalia primită de Chiles

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 august 2024

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) anunţă că a primit luni, 12 august, la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Bărbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Aceasta a fost înmânată reprezentantului COSR de către Comitetul de Organizare, cu acordul Comitetului Internaţional Olimpic.

Medalia care a intrat în posesia COSR nu este fizic aceeaşi medalie pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere după finala olimpică de la sol.

„În plin context internaţional, care instigă sportivii unii împotriva altora, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român face apel la cei care soluţionează cazul să ţină cont de efectele emoţionale şi de sănătatea mintală a sportivelor Ana Maria Bărbosu, Jordan Chiles şi Sabrina Voinea Maneca. Pentru noi ele sunt victimele acestei situaţii create în urma problemelor de arbitraj din finala olimpică de la sol. Ne delimităm de atacurile la persoană, sunt total nejustificate şi considerăm că trebuiesc stopate.

Noi dorim ca fiecare sportiv să primească o medalie şi credem că în acest moment, ţinând cont de tot ceea ce se întâmplă la nivel internaţional, cea mai înţeleaptă decizie este aceea de a de a se acorda celor trei sportive câte o medalie de bronz. Aşa cum a cerut şi Nadia Comăneci, ne dorim ca aceste sportive să fie corect arbitrate în competiţie şi toată lumea să înţeleagă că este o competiţie sportivă, că pot apărea greşeli de arbitraj, fără intenţie, dar că nimeni nu doreşte medalia altcuiva, doar medalia pe care o merită”, a precizat COSR.

Context

Gimnasta româncă Ana Bărbosu a terminat concursul olimpic la sol pe locul trei, însă o contestație de ultim moment a americancei Jordan Chiles a retrogradat-o pe româncă pe locul patru.

România a mers la TAS, care a decis sâmbătă că Ana Bărbosu obține medalia de bronz, contestația formulată de Jordan Chiles fiind depusă peste termenul de 1 minut.

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a anunţat că va respecta decizia TAS, astfel că Bărbosu urcă pe locul al treilea. Comitetul Internaţional Olimpic a confirmat decizia duminică, anunţând că realocă medalia de bronz din finala feminină la sol de lunea trecută româncei Ana Bărbosu.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW