Călin Georgescu i-a acordat un interviu agentei FSB „Natașa” Morari. Teza „moldovenismului”, inventată de sovietici, promovată de candidatul la președinție

Călin Georgescu i-a acordat un interviu „jurnalistei” din Republica Moldova, Natalia Morari.
Legăturile dintre dintre Călin Georgescu și Kremlin devit tot mai evidente. După ce serviciile de intelligence au arătat că „un actor statal”, cel mai probabil Federația Rusă, s-a implicat activ pentru susținerea sa la alegerile prezidențiale, Georgescu se afișează tot mai des cu promotori ai narațiunilor pro-ruse și chiar cu agenți de influență ai Kremlinului.
Fostul candidat la președinție i-a acordat recent un interviu jurnalistului Ion Cristoiu, fost turnător la Securitate sub numele de cod „Coroiu” și cunoscut pentru discursul său antioccidental și conspiraționist. Sâmbătă, la protestul organizat de AUR și Călin Georgescu în București, a participat și liderul formaţiunii extremiste „Renaşterea” din Bulgaria, Kostadin Kostadinov, un susținător pe față al Federației Ruse. Mai mult, Kostadinov a susținut recent nici mai mult nici mai puțin anexarea de către Bulgaria a sudului Basarabiei, un teritoriu aflat în prezent în componenţa Ucrainei și Republicii Moldova.
Teza „moldovenismului”, inventată de sovietici, promovată de CG
Tot pe aceeași linie se situează și un interviu, ce urmează a fi difuzat marți, acordat de pentru Natalia Morari. Într-un promo al emisiunii, promovat pe Facebook, Georgescu se referă la basarabenii din Republica Moldova ca la „poporul moldovean”, o sintagmă utilizată de către către susținătorii tezei „moldovenismului”. Pe scurt, autorii acestei narațiuni susțin în mod evident fals că românii și moldovenii ar reprezenta etnii diferite.
„Ea (n.r. – Maia Sandu), în primul rând, trebuie să-și rezolve problemele în cadrul poporului moldovean”, a afirmat Georgescu.
Interviu cu agenta „Natașa”
Natalia Morari este un nume care nu spune mare lucru în România, dar extrem de cunoscut în Republica Moldova. Fostă studentă la Universitatea de Stat din Moscova, Natalia Morari a avut legături cu opozanții lui Vladimir Putin, inclusiv cu Aleksei Navalnîi, pe fondul activității publicistice la revista Novoe (Vremea). În 2008, autoritățile ruse i-au interzis accesul pe teritoriul țării, astfel că a fost nevoită să revină în Republica Moldova.
A căpătat notorietate începând din anul 2009, atunci când s-a implicat în așa-numita „Revoluție Twitter”, o serie de proteste prin care Vladimir Voronin a fost debarcat de la putere.
Ulterior, Natalia Morari s-a profilat ca jurnalistă pro-europeană. Timp de mai mulți ani a realizat o emisiune pe postul de televiziune TV8 în care critica regimul oligarhic controlat de Vladimir Plahotniuc.
Adevărata față a Nataliei Morari a ieșit la iveală în septembrie 2021, atunci când a anunțat public că are un copil cu controversatul afacerist Veaceslav Platon, implicat în dosarul „furtul miliardului” și „Landromatul rusesc”.
Din acel moment Morari a început să o critice tot mai des pe președinta Maia Sandu, dar și guvernarea partidului prezidențial PAS. După începerea războiului asupra Ucrainei, „Natașa” a susținut fără niciun fel de ocolișuri principalele teze propagandistice ale Kremlinului. Cu sprijinul concubinului său, Veaceslav Platon, a continuat să realizeze emisiuni online, în care mai mulți politicieni pro-ruși au beneficiat de promovare.
Anul trecut, ea a candidat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, iar în campania electorală a criticat-o agresiv pe Maia Sandu. Acest fapt și nici victimizările prin care a încercat să își atragă alegători nu au ajutat-o pe Morari să depășească 1%.
Într-o postare pe Facebook, fostul consilier prezidențial, Cristian Hrițuc, o numește pe Morari „agentă FSB”, o acuzație care i s-a mai adus în ultima vreme, dar pe care ea evident că a negat-o.
Teză inventată de sovietici, promovată de CG
Chiar și așa, toate acțiunile sale duc în acea direcție. Cea mai recentă dintre acestea, interviul luat lui Călin Georgescu.