Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Robert Negoiță vrea să își facă regulament special de urbanism în Sectorul 3

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 august 2024

Nu, nu este Abhazia și nici Osetia de Sud și, cu atât mai puțin, principatul Monaco. Este Sectorul 3 din București, un loc aparte, cu borduri și pavele aparte, condus de un primar aparte, care și-ar dori – nu o să vă vină să credeți – și legi aparte. 

În ședința de Consiliu Local de marți, administrația condusă de acesta a propus un regulament special de urbanism pentru Sectorul 3, care ar fi modificat modul de construire în zonele protejate, în condițiile în care legea stabilește clar că astfel de reglementări trebuie stabilite prin Planul Urbanistic General al Municipiului București.

Concret, Negoiță și-ar fi dorit ca, în zona centrală a Sectorului 3, să se poată construi 1 metru pătrat dacă se demolează 3 metri pătrați. Din fericire, decizia s-a amânat pentru o dată viitoare, în condițiile în care la ședința Consiliului Local Sector 3 nu a existat cvorum.

„Negoiță își număra deja milioanele de euro pe care le-ar fi obținut atunci când ar fi explodat prețul terenurilor pe care le deține. Noul regulament de urbanism propus de Negoiță nu respectă legea în vigoare, deoarece în zona ultracentrală a Sectorului 3 există 23 de zone construite protejate unde s-ar aplica aceste măsuri. Hotărârea ar fi modificat modul de construire și în aceste zone fără avizul Ministerului Culturii sau vreun alt aviz prevăzut de lege”, a declarat Lucian Judele, viceprimarul USR al Sectorului 3.

Nicușor Dan: „Delirul continuă la sectorul 3”

Și primarul general, Nicușor Dan, s-a arătat siderat de propunerea lui Negoiță.

„Delirul continuă la sectorul 3. Primarul a propus azi consiliului un regulament special de urbanism pentru sector, deși legea spune că astfel de reglementări se fac prin PUG de către Consiliul General. Din fericire, mulți profesioniști au reacționat și suficienți consilieri locali au refuzat să voteze. Când statul nu are instituții, când același primar și același arhitect-șef au dat mii de autorizații ilegale și nu s-a întâmplat nimic, nu ne putem aștepta la altceva. Am anunțat în seara alegerilor locale că voi solicita candidaților la alegerile prezidențiale să se angajeze la mai multe lucruri utile Bucureștiului. Intrarea în legalitate în urbanism și construcții va fi una dintre cele mai importante”, a transmis Nicușor Dan.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW