Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ridicarea controlului la frontiera terestră Schengen dintre Grecia, România şi Bulgaria cerută de europarlamentarii români Dacian Cioloş şi Vlad Gheorghe

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2024

Europarlamentarii români Dacian Cioloș și Vlad Gheorghe, alături de colegii lor europarlamentarul grec Georgios Kyrtsos și parlamentarul bulgar Daniel Lorer, au redactat o scrisoare comună adresată ministrului imigrației și azilului din Grecia. În această scrisoare, ei îi cer ministrului să propună, în cadrul reuniunii informale a miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne care are loc joi, ridicarea controalelor la frontiera terestră Schengen dintre România, Bulgaria și Grecia.

„Împreună cu aleși la nivel european și național din România, Bulgaria și Grecia, am trimis o scrisoare oficială către ministrul Imigrației și Azilului din Grecia, în care îi propunem să solicite ridicarea controalelor la frontierele terestre Schengen la intrarea în Grecia pentru români și bulgari. O poate face la Consiliul JAI care are loc, azi, la Bruxelles.

Aceasta este, de altfel, și o cerere a patronatelor din turism din nordul Greciei pentru guvernul de la Atena”, a scris Dacian Cioloș într-o postare pe Facebook.

România intră parțial în Spațiul Schengen, începând din martie 2024, cu frontierele aeriene și maritime. În schimb, frontierele terestre își vor păstra statutul actual, iar România nu va fi pe deplin membră Schengen.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii