Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Rezultate parțiale: Dominic Fritz a câștigat un nou mandat de primar al municipiului Timișoara 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2024

Actualul primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz (Alianța Dreapta Unită), a obținut un nou mandat, arată datele parțiale.

„Dragi prieteni, ce a fost acum o oră, doar nişte zvonuri, acuma este o certitudine, Alianţa Timişoara Unită a câştigat Timişoara. După numărătoarea noastră paralelă, avem deocamdată, din 207 secţii, 45 de secţii cu rezultate pentru primar, deci cam un sfert din secţii avem rezultate şi după aceste rezultate, Dominic Fritz a câştigat 49% şi Nicolae Robu a câştigat 35%”, a declarat Dominic Fritz, potrivit News.ro.

Nicolae Robu: „Sunt cu conștiința împăcată”

Principalul al lui Fritz, fostul primar Nicolae Robu (PSD-PNL), a confirmat decalajul care îl separă de actualul edil.

„La noi sunt numărate un sfert dintre buletine, mă rog, rezultatele de la un sfert din secţiile de votare. Drept urmare, sunt rezultate parţiale. Ele îl arată pe candidatul Fritz în faţă. Dar sunt rezultate parţiale. Prin urmare, nu pot să va spun altceva până când nu va fi aritmetric tranşat un rezultat…Diferenţa era oscilantă, opt procente, 10 procente, mai mult de 11 nu a fost nici într-un moment. Depinde ce secţii se introduc, că la un sfert din secţii, de îndată ce introduci una, depinde cum e rezultatul. Acolo reflectarea în scor este semnificativă…Păi, aşteptăm să se numere, repet, mai multe, încât matematic să fie lucrurile clare. În ce mă priveşte, eu sunt cu conştiinţa împăcâtă. Mi-am făcut datoria şi le mulţumesc colegilor, care şi ei şi-au făcut datoria. M-am prezentat cu un program de guvernare locală sau, dacă vreţi, de administrare a Timişoarei pentru următorii ani, un program amplu. Am fost în peste 30 de locuri în oraş, în cartiere, lumea era favorabilă peste tot. Pe Facebook am fost cat am putut de activ, pe Tiktok la fel, pe Instagram la fel, cu favorabilitate bună şi acolo. ”, a declarat candidatul Nicolae Robu, citat de News.ro.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW