Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Reuters: Ungaria, Slovacia și Cehia ar putea fi scutite de la aplicarea noului pachet de sancțiuni al UE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 mai 2022

Ungaria, Republica Cehă și Slovacia ar putea fi scutite până în anul 2024 de la aplicarea noului pachet de sancțiuni anunțat de oficialii Uniunii Europene (UE), ce include interzicerea importurilor de petrol din Federația Rusă, au declarat vineri, 6 mai, trei surse UE pentru Reuters.

Ambasadorii UE ar fi găsit, vineri, o soluție ce le-ar da celor trei țări posibilitatea de a se adapta noului pachet de sancțiuni și care le-ar ajuta să își îmbunătățească producția internă de petrol.

În cazul Ungariei și Slovaciei, interdicția de a mai cumpăra petrol din Federația Rusă s-ar aplica de la finalul anului 2024, iar Republica Cehă ar urma să fie obligată să renunțe la importurile rusești începând cu luna iunie a anului 2024.

Una dintre sursele Reuters a menționat că extinderea termenelor-limită a fost calculată în funcție de timpul necesar pentru modernizarea conductelor existente în cele trei țări.

În plus, Ungaria ș Slovacia importă doar 6% din totalul petrolului cumpărat de Uniunea Europeană din Federația Rusă și soluția discutată vineri nu ar schimba impactul sancțiunilor asupra economiei ruse, a adăugat oficialul UE.

Josep Borrell, șeful diplomației UE, a declarat că va convoca o întâlnire extraordinară a miniștrilor de afaceri ai UE, în cazul în care nu se va ajunge la un consens în weekend. Pentru a fi adoptat, noul pachet de sancțiuni trebuie să fie aprobat de toate cele 27 de state membre.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/reuters-ungaria-slovacia-si-cehia-ar-putea-fi-scutite-de-la-aplicarea-noului-pachet-de-sanctiuni-al-ue/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *