Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Republica Moldova a prelungit starea de urgență. Premierul Recean: Războiul e chiar în coasta noastră

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Republica Moldova , at 31 iulie 2023 Etichete: , , ,

Republica Moldova a prelungit starea de urgență cu încă 60 de zile, începând cu data de 3 august. Decizia a fost luată de Parlamentul de la Chișinău, luni, 31 iulie, informează Executivul Republicii Moldova.

Parlamentarii moldoveni spun că starea de urgență este necesară, având în vedere războiul din Ucraina, dar și ultimele acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova, pe care autoritățile le-au sesizat.

Războiul e chiar în coasta noastră. În interesul cetățenilor noștri și pentru a proteja suveranitatea și integritatea țării noastre, am înaintat Parlamentului solicitarea de a prelungi starea de urgență pe întreg teritoriul țării pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, prin intermediul Facebook.

Starea de urgență din Republica Moldova permite măsuri de securitate sporite, pentru evitarea amenințărilor la adresa securității naționale.

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a suspendat serviciile consulare

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a anunțat că își va suspenda, temporar, serviciile consulare, relatează Reuters. Măsura vine la câteva zile după ce autoritățile de la Chișinău au decis limitarea numărului de diplomați ruși în țară. Moscova a amenințat atunci cu un răspuns.

Într-un comunicat de presă remis duminică, 30 iulie, ambasada rusă a transmis că își suspendă serviciile consulare la Chișinău începând cu data de 5 august, „din motive tehnice”.

Serviciul de Informații din Republica Moldova  anunța, la începutul lunii iulie, că a deconspirat și  a destructurat o rețea care ar fi fost implicată în acțiuni de trădare de patrie și spionaj. Potrivit directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața, este vorba despre  doi cetățeni ai Rusiei.

Războiul Rusia-Ucraina a ajuns în cea de-a 523-a  zi. Potrivit AFP și Agerpres,  ministerul ucrainean al apărării și compania turcă Baykar, producătorul dronelor Bayraktar TB2, au semnat un acord privind crearea unui centru de service pentru repararea și întreținerea vehiculelor aeriene fără pilot în Ucraina.

Sursă foto: Inquam Photos / Elena Covalenco

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW