Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Reprezentanții transportatorii și fermierii, așteptați sâmbătă la noi runde de discuții

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2024

Guvernul le-a transmis reprezentanților transportatorilor și fermierilor care protestează pe Centura Capitalei și în țară un calendar de discuții cu miniștrii și reprezentanții unor instituții publice, cu care să discute pe fiecare domeniu în parte revendicările solicitate.

Întâlnirile vor avea loc astăzi după următorul program:
Ora 12.00 – Ministerul Agriculturii
Ora 13.00 – Ministerul Transporturilor
Ora 14.00 – Autoritatea pentru Supraveghere Financiară
Ora 15.00 – Ministerul Finanțelor

„Guvernul își probează astfel disponibilitatea de a găsi soluții concrete în cazul problemelor legitime ridicate de transportatori și fermieri”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Reprezentanți ai unor firme de transportat și mai mulți fermieri protestează pentru a patra zi la rând la intrarea în București. Coloane de camioane au format blocaje pe mai multe tronsoane rutiere, inclusiv în București, Cluj, Bacău, Buzău, Constanța, Galați și Oradea. Camioanele au circulat încolonate cu viteză mică, afectând traficul pe Autostrada A1 București-Pitești și centurile marilor municipii.

Aceștia cer ajutor din partea autorităților și spun că sunt nemulțumiți de creșterea costurilor cu asigurările și combustibilii.

Ciolacu: Am centralizat doleanțele, trebuie să găsim soluțiile

Mai mulți reprezentanți ai protestatarilor au avut vineri o întâlnire, la Palatul Victoria, cu premierul Marcel Ciolacu, în care s-a stabilit un calendar pentru analizarea mai în profunzime a doleanțelor.

„V-am invitat la discuții pentru că doar prin dialog și stând împreună la aceeași masă vom găsi rezolvare la problemele pe care le-ați ridicat. Și noi, la Guvern, și dumneavoastră, ne dorim ca lucrurile să meargă cât mai eficient. Din partea Guvernului avem toată deschiderea să găsim soluțiile potrivite, corecte și aplicabile. Pentru asta, după ce am centralizat doleanțele, trebuie să găsim soluțiile, în grupuri de lucru din care să facă parte toți cei care cunosc în detaliu fiecare nemulțumire semnalată”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii