Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Reprezentanții sindicatelor TMK Artrom din Reșița și Slatina, chemați la Guvern. Ce măsuri au cerut

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

Reprezentanții sindicatelor TMK Artrom din Reșița și Slatina s-au întâlnit, joi, 7 aprilie, cu cei ai Cancelariei Prim-ministrului și ANAF, discuție în cadrul căreia au fost avansate soluțiile pe termen scurt și mediu pentru protejarea locurilor de muncă a angajaților afectați de sancțiunile impuse în contextul războiului din Ucraina.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții sindicatelor au cerut derogări pentru a putea exporta bunuri către SUA și Canada, dar și să poată efectua livrări pe piața din România.

Alături de măsurile de deblocare a plății salariilor, a fost solicitată și menționarea altor drepturi asimilate celor salariale, conform contractelor colective de muncă, precum plata tichetelor de masă”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Guvernul a transmis că va analiza solicitările primite de la reprezentanții sindicatelor TMK Artrom și va elabora un plan de monitorizare a fluxurilor financiare.

La jumătatea lunii martie, liderii de sindicat de la TMK-Artrom Reșița și Slatina anunțau că cei 2.500 de salariați nu și-au primit salariile, după ce oligarhul rus Dimitri Pumpianski, care controlează grupul TMK, a ajuns pe lista de sancţiuni a UE.

Tot atunci, sindicaliștii estimau că producția de oțel țaglă va fi sistată în aproximativ 2 săptămâni și că, apoi, urma închiderea combinatului.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a transmis că partidul de la guvernare, deși susține sancțiunile împotriva Rusiei, nu va fi de acord cu măsuri„care afectează angajații români, locurile de muncă și, în general, economia națională”.

După situația de la fabrica din Slatina, a venit rândul uzinei din Reșița a TMK Artrom să se confrunte cu probleme severe generate de modul eronat în care anumite autorități ale statului interpretează aplicarea sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși(…)Scopul sancțiunilor este ca banii produși în România să #nu ajungă în Federația Rusă, nu să lași fără loc de muncă mii de români! Este inadmisibil să permiți companiilor plăți pentru contractele vechi, dar să nu-și poată vinde marfa produsă în ultima lună”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com