Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Reprezentant HoReCa: Restaurantele ar putea fi redeschise la 1 septembrie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 august 2020 Etichete: , ,

Un reprezentant al HoReCa, Dragoș Petrescu, a declarat că restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 septembrie, respectând măsurile sanitare. Clienții nu vor fi nevoiți să poarte măști la masă, iar capacitatea restaurantelor ar urma să fie de 50%.

În urma întâlnirii dintre reprezentanții HoReCa, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Raed Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, s-a luat decizia ca restaurantele să se redeschidă, însă, nu se știe exact și data.

Noi am solicitat premierului să deschidem la data de 1 septembrie. La nivel național este important să deschidem la 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Vor fi excepții punctuale, acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte vor evolua pe parcursul lunilor viitoare.

A fost și domnul Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, însă cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele în anumite condiții”, a precizat reprezentantul HoReCa.

Printre restricțiile care au fost propuse, capacitatea restaurantelor ar urma să fie de 50%, iar masca de protecție ar urma să fie purtată cât timp nu stai la masă.

Așteptăm să vedem care din propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului. Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, noi am propus să folosim o masă, iar una să fie interzisă a fi folosită. Capacitatea va fi redusă la 50% pentru această fază.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem acele impuneri ale legii în restaurante cu respectare normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru operatorii care nu respectă regulile. Se vor purta măști în interior ca in restaurantele din țările europene. Se va purta mască până la așezarea la masă și, evident, la masă nu vei sta cu mască. Când te ridici de la masă va trebui să porți mască și este o normalitate”, a precizat acesta.

De altfel, la mese ar putea sta ori patru persoane, ori șase, iar restricțiile de timp vor exista mai mult ca sigur, cel puțin la început.

Industria HoReCa își dorește să funcționeze sub restricții. Clienții trebuie să știe că este sigur să intre în restaurant. 4 sau 6 persoane la o masă. Am solicitat să fie 6. Vor fi restricții de timp și vom începe cu restricții de timp, dar care vor putea fi schimbate în funcție de rezultatele epidemiologice”, a adăugat Dragoș Petrescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *